muurvarken
Muren met karakter


De muren van Muurvarken.nl zijn te omschrijven als een beleving van materialen, texturen en diepere kleurnuances.

Handwerk en vakmanschap met een stucspaan maken hier het verschil met een fotobehang of een saaie vlakke latexwand.

Of het nu een praktische achterwand in de keuken betreft of een decoratieve wand die een totale woning opfleurt.

Het zijn ook de bewoners die van zich laten spreken en karakter tonen, dat ze niet bang zijn voor een vlekje hier of daar.

Leef het leven, ontdek en ervaar Wabi Sabi: de schoonheid van imperfectie!
Stucco Lustro 'Golden Touch' kwam tot stand door toepassing van gele pigmenten, toeslagen en goudfinishes in combinatie met twee gouden handjes. Zonder gebruik te maken van een plasticachtige coating is de muur met een zachte zeep afwasbaar en is het goud veegvast, met behoud van een natuurlijke glans.


Stucco Lustro 'RAW Chalk' met enigzins ruwe tekening, gladde afwerking met een natuurlijke damp-open glans. Er zat Spachtelputz tegen de wand met goede hechting. Ik koos voor een natuurlijk en damp-open systeem van leemfinish met daarover heen een leemfinish/marmer/hydraulische kalk-mix van met groene pigmenten en een licht gepigmenteerde zeepcoating. Hard werken dus!Betonlook in de badkamer is mateloos populair, geen gedoe meer met schimmels in de voegen wegschrobben. Hier is de standaard betonkleur toegepast, maar er zijn talloze kleuren denkbaar, mat of glanzend zoals in het projekt met Stucco Lustro hieronderStucco Lustro in de entreehal van een praktijkruimte voor homeopathie en psychotherapie. Ik trof twee-laags houten plaatmateriaal aan met het verzoek om deze af te werken met Stucco Lustro. Noem de kleuren gerust heftig of zelfs bi-polair, edoch deze natuurlijke complementaire kleurencombinatie te vergelijken met de spirituele en vitaliserende steen Robijn in Zoisiet.
Customized murenHieronder enkele standaard en customized voorbeelden. Iedere situatie vraagt om een afstemming van materialen en kleuren. Muurvarken verwerkt produkten van topkwaliteit uit het assortiment van o.a. Tierrafino, Claytec, Beal, Ardex, Stoopen & Meeus.

Ook worden soms eigen mortels samengesteld zoals de leem-/kalkmortel met marmerpoeder , met zeepcoating of hardwax afwerking, geheel naar gelang de vereisten voor het gebruik.

betonfinish
BETONFINISH
raw industry finishRAW INDUSTRY FINISH
stucco lustro concreteSTUCCO LUSTRO - CONCRETE stucco lustro concrete fauxSTUCCO LUSTRO - CONCRETE FAUX
stucco lustro dolomite whiteSTUCCO LUSTRO - DOLOMITE WHITE stucco lustro denim dudeSTUCCO LUSTRO - DENIM DUDE
stucco lustro martian artSTUCCO LUSTRO - MARTIAN ART stucco lustro library loftSTUCCO LUSTRO - LIBRARY LOFT
stucco lustro rude rhinoSTUCCO LUSTRO - RUDE RHINO stucco lustro verderameSTUCCO LUSTRO - VERDE RAME
groene leemfinish met paarlemoer glimmerLEEMFINISH - GROEN MET PAARLEMOER leemfinish zwart met stroLEEMFINISH - ZWART MET STRO
leemfinish rood met stroLEEMFINISH - ROOD MET STRO leemfinish gebroken witLEEMFINISH - GEBROKEN WIT
leemfinish tierrafino wit muurvarkenLEEMFINISH - WIT wordt vervolgd muurvarkenINSTAGRAMStucco Lustro 'MixMaster' custom kleur

Betonfinish in een industrieel toilet

Fris aqua blauw toilet met wat goudachtige spikkels

Cool of Hot? ...deze intense kleur Aquarius blauw

MUURVARKEN.nl ® 2004 is een produkt van DEX HOME PROJECTS