muurvarken
Customized muren


De muren van Muurvarken.nl zijn te omschrijven als een beleving van materialen, texturen en diepere kleurnuances. Handwerk en vakmanschap met een stucspaan maken hier het verschil met een fotobehang of betonlook uit een verfblik.

Hieronder enkele standaard en customized voorbeelden. Iedere situatie vraagt om een afstemming van materialen en kleuren. Muurvarken verwerkt produkten van topkwaliteit uit het assortiment van o.a. Tierrafino, Claytec, Beal, Ardex, Stoopen & Meeus.

Ook worden soms eigen mortels samengesteld zoals de leem-/kalkmortel met marmerpoeder , groene pigmenten en zeepcoating zoals hieronder te zien is.

Stucco Lustro 'RAW Chalk' met enigzins ruwe tekening, gladde afwerking met een natuurlijke damp-open glans. Er zat Spachtelputz tegen de wand met goede hechting. Ik koos voor een natuurlijk en damp-open systeem van leemfinish met daarover heen een leemfinish/marmer/hydraulische kalk-mix van met groene pigmenten en een licht gepigmenteerde zeepcoating. Hard werken dus!
Mixmaster is een mix van materialen die in diverse lagen wordt opgezet. Uitgangspunt voor de kleur en textuur van de schouw hierboven waren de marmeren vloertegels met subtiele rood-tinten, fijn geaderd, tegelijkertijd glad, in detail grof met een mild contrast. Een zoektocht naar de balans met de wandkast en het antraciet stenen haard-element …die er allen nog niet waren tijdens het stucen. Alle overige wanden en plafond gipsgebonden pleisterwerk.

betonfinish
BETONFINISH
raw industry finishRAW INDUSTRY FINISH
stucco lustro concreteSTUCCO LUSTRO - CONCRETE stucco lustro concrete fauxSTUCCO LUSTRO - CONCRETE FAUX
stucco lustro dolomite whiteSTUCCO LUSTRO - DOLOMITE WHITE stucco lustro denim dudeSTUCCO LUSTRO - DENIM DUDE
stucco lustro martian artSTUCCO LUSTRO - MARTIAN ART stucco lustro library loftSTUCCO LUSTRO - LIBRARY LOFT
stucco lustro rude rhinoSTUCCO LUSTRO - RUDE RHINO stucco lustro verderameSTUCCO LUSTRO - VERDE RAME
groene leemfinish met paarlemoer glimmerLEEMFINISH - GROEN MET PAARLEMOER leemfinish zwart met stroLEEMFINISH - ZWART MET STRO
leemfinish rood met stroLEEMFINISH - ROOD MET STRO leemfinish gebroken witLEEMFINISH - GEBROKEN WIT
leemfinish tierrafino wit muurvarkenLEEMFINISH - WIT wordt vervolgd muurvarkenNIEUWE ONTWIKKELINGENStucco Lustro 'MixMaster' custom kleur

BetonfinishMUURVARKEN.nl ® 2004